Despre Spilcuta
Aceasta planta este originara din Anatolia si este foarte rezistenta. Spilcuta poate ajunge pana la 60 cm inaltime, si ca aspect pare a fi o incrucisare intre musetel si margareta, creste in tufe. Frunzele sale raspandesc o aroma de citrice, fiecare frunza este alcatuita din 10-13 foliole mici, zimtate pe margini. Florile cresc in varful tulpinilor, grupate in formatiune umbeliforma si sunt albe. Principalele elemente chimice din compozitia plantei sunt: lactone sesquiterpenice, partenolid, canin, camfor,monoterpene. Cele mai importante calitati ale plantei sunt: antiinflamatoare, antispastica, antimigranoasa. In fitoterapie se utilizeaza partile aeriene, atunci cand planta este complet inflorita, in lunile iulie-august.
Uz intern:
- migrene, dismenoree, stari febrile, astm, boli inflamatorii, artrita, probleme digestive, spondiloza, poliartrita reumatoida - sub forma de se gaseste sub forma de comprimate.
Contraindicatii:
- Este interzis utilizarea plantei de catre femeile insarcinate sau care alapteaza, atunci cand se administreaza contraceptive orale. Se recomanda sa se intrerupa treptat tratamentul, care nu trebuie sa dureze mai mulr de 4 luni, deoarece poate aparea sevraj.
Despre Butterbur
Unele dintre cele mai impresionante beneficii pentru sănătate includ abilitatea de a reduce febră, de a preveni și de a trata migrenele, de a elimina spasmele, de a calma durerea, de a reduce reacțiile alergice, de a inflama și de a elimina tracturile respiratorii.
Butterbur este denumirea comună a unei plante înfloritoare care are propriul său gen Petasites. Deși sunt legate de floarea-soarelui, ele au o structură foarte diferită și o combinație unică de substanțe chimice care fac planta foarte căutată. Din rizomii, frunzele și tulpinile acestei plante pot fi extrase anumite alcaloizi și alți compuși chimici, care pot fi utilizați pentru o mare varietate de condiții de sănătate. Acesta a fost folosit pentru mai mult de două milenii și poate fi găsit pe trei continente, inclusiv Europa, America de Nord și diferite părți din Asia de Nord. În mod tradițional, tulpinile și frunzele au fost utilizate frecvent, deoarece rizomul are o concentrație de alcaloizi care, dacă nu este preparată corespunzător, poate fi toxică. Din acest motiv, este înțelept să fiți foarte atenți în cazul în care obțineți extracte de plante cu untură, deoarece pregătirea atentă este esențială.
Dacă aveți de gând să pregătiți rădăcina plantei, asigurați-vă că ați fierb o mică parte din rădăcină în apă și apoi lăsați amestecul să se fierbe timp de 10 minute. În acest moment, puteți bea preparatul. Varza, frunzele și tulpinile pot avea extractul eliminat direct și sunt mult mai sigure pentru a fi utilizate pentru un ceai cu unture. Cu toate acestea, având în vedere disponibilitatea largă a distribuitorilor certificați de extract de butterbur, este o alegere mult mai bună pentru a evita preparatele tradiționale; diferite specii de butterbur au diferite concentrații de substanțe chimice și trebuie să fie pregătite în moduri speciale. Acum, să analizăm în profunzime beneficiile pentru sănătate.
Beneficiile de sănătate ale Butterbur
Beneficiile de sănătate ale lui butterbur includ:
Proprietăți anti-inflamatorii
Poate cel mai important efect unic pe care butterbur îl are asupra sistemului este o reducere aproape imediată a inflamației. Unul dintre cele mai periculoase lucruri din corpul nostru este inflamația, în special o problemă cronică care vă reduce treptat corpul. Dacă suferiți de artrită, gută sau chiar afecțiuni cardiace, un puternic tratament antiinflamator precum untul poate fi un mod fără durere și rapid pentru a vă ajuta și pentru a vă îmbunătăți sănătatea pe termen lung.
Răceală
Una dintre celelalte descrieri ale lui butterbur este expectorant, deoarece poate stimula expulzarea mucusului și a flegmului din căile respiratorii și cavitățile nazale. Mucusul și flegma sunt locurile ideale pentru ca bacteriile să se depună și să se cultive, eliminând astfel aceste puncte fierbinți pentru boală poate accelera procesul de vindecare dacă sunteți bolnav și vă împiedicați să vă îmbolnăviți dacă sunteți sănătoși!
Reactii alergice
Pentru unii oameni, reacțiile alergice pot fi foarte severe. Chiar și câteva minute în afară pot provoca strănuturi grave, ochi uscați de mâncărime și o varietate de alte simptome. Aceste semne fizice sunt rezultatul histaminelor eliberate în corpul nostru atunci când întâlnim o anumită substanță, chiar dacă este inofensivă. Butterbur este o substanță antihistaminică, astfel încât poate preveni în mod natural reacțiile alergice sau, cel puțin, poate reduce severitatea lor în mod semnificativ.
Dureri de cap
Cea mai populară utilizare frecventă a lui butterbur este tratamentul durerilor de cap și a migrenelor. În special pentru migrene, se bazează pe toată lumea, în extract și formă naturală. Petasin și izopetasinul sunt doi compuși chimici legați direct de reducerea severității, duratei și simptomelor unei migrene și aceste două substanțe chimice puternice se găsesc în unele specii de untură. Din acest motiv, discutați mereu cu medicul dumneavoastră de îngrijire a sănătății și asigurați-vă că obțineți o varietate adecvată pentru a trata migrenele.
Reduceți temerile
În uzul tradițional, s-au folosit mici cantități de untură pentru a sparge fețele, accelerarea procesului de vindecare după o boală. Din nou, acest lucru se datorează naturii antiinflamatorii a plantei medicinale, dar, de asemenea, factorii sunt ca un puternic imunitar sistem de rapel, datorită rolului său în tratamentul bolii.
Spasme și durere
Butterbur are, de asemenea, anumite proprietăți anti-spasmodice și analgezice care nu primesc adesea suficientă atenție. Dacă aveți tremor, intestine iritabilă, dureri cronice sau vă recuperați din cauza unei boli sau a unei vătămări, cantități mici de extract de untură poate ajuta la curățarea rapidă a acestor condiții, dacă este utilizată în cantități adecvate.
Despre Valeriana
Valeriana, cunoscuta stiintific sub numele de Valeriana officinalis, este o planta cu flori care creste in Europa, Asia si America de Nord, fiind utilizata ca remediu natural pentru tratarea insomniei. Utilizarea radacinii de valeriana dateaza din Grecia si Roma Antica, fiind remarcata de Hipocrate pentru a trata durerile de cap, nervozitatea, tremurul si palpitatiile inimii. Valeriana este disponibila sub forma de ceaiuri, extracte, tincturi, capsule, tablete si uleiuri esentiale. Extractul de valeriana si uleiurile esentiale sunt folosite si pentru aroma in alimente si bauturi.
Efectele terapeutice ale valerianei se remarca datorita interactiunii sale cu acidul gamma-aminobutiric (GABA), un neurotransmitator inhibitor central care ajuta la reglarea impulsurilor nervoase din creier si sistemul nervos. Cercetatorii au aratat ca nivelurile scazute de GABA sunt asociate cu aparitia stresului cronic, a anxietatii si a problemelor cu somnul.
Radacina de valeriana contine o serie de compusi, precum acid valeric, acid isovaleric si diversi antioxidanti care o fac sa actioneze ca un sedativ usor si anxiolitic. Multi dintre acesti compusi pot inhiba activitatea excesiva in amigdala, o parte a creierului care proceseaza frica si raspunsurile emotionale puternice la stres. In plus, valeriana a fost utilizata pentru spasmele si stresul gastro-intestinal, convulsiile epileptice si tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atentie.