0item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.

Logo Savonia

Despre noi                                                                                               

Bine ai venit în Tărâmul Savonia! Aici credem în lucrurile naturale și bune. Credem în puterea naturii și în iscusința mâinilor noastre. Poftește și cunoaște-ne! Vino să simți, să te bucuri, să trăiești un strop din fiecare poveste plămădită în atelierul nostru. Vino să te răsfeți cu sapunuri 100% naturale și alte produse gândite ca soluţii naturale de îngrijire personală! Avem pentru inima fiecăruia ceva bun și natural: sapun natural, burete natural, sare de baie, uleiuri esentiale, unturi de corp, lumanari naturale si multe alte produse 100% naturale, realizate manual.

Dar cum s-a născut Tărâmul Savonia?

Pentru noi, mai întâi a fost întâlnirea cu sapunurile naturale. Atunci am avut o revelație, ca și cum pentru întâia oară soarele ne-a intrat pe fereastră. Am înțeles în scurt timp că produsele hand-made sunt sănătate curată. Am înțeles că ceea ce faci cu mâna ta este mult mai prețios decât ceea ce cumperi dintr-un te miri ce raft de supermarket. Pentru că știi ce ingrediente ai folosit, ce rețetă ai gândit, pentru ce tip de piele se potrivește. Am înțeles că am descoperit adevăratul aur al naturii, acela sub formă de flori, argilă, uleiuri vegetale, mirodenii, plante medicinale, fructe și uleiuri esențiale.

Așa s-a născut Savonia.

Ne-am deschis un atelier în inima munților, mai precis în orașul Gheorgheni, un loc de unde pleci cu sufletul adânc schimbat, cu trupul voios și plin de bucuria de a trăi sănătos. Ne-am dorit să vă oferim un loc de încredere, un Tărâm unde să găsiți produse cu adevărat naturale, gândite și produse chiar de mâinile noastre. Aici făurim săpunuri pentru noi, pentru mamele noastre, pentru copiii noștri, pentru toți cei dragi, adică și voi. Poveștile parfumate ale produselor 100% naturale Savonia sunt pentru oricine își iubește sănătatea.

Gama noastră este foarte diversificată. Avem produse de neînlocuit pentru îngrijirea corpului, a feței, a părului, a mâinilor, a întregului corp: sapunuri 100% naturale, sare de baie 100% naturale, lumanari naturale, unturi de corp pure, uleiuri esentiale (volatile) 100% naturale, periute de dinti ecologice, perii din păr natural pentru fata, corp, par, săpuniere din lemn, din ceramică, prosoape din bumbac, pachete cadou inedite 100% naturale, coșulețe din rachită, bureții Luffa și bureții naturali aduși tocmai din Marea Mediterană. Iar dacă vrei să spui și celor dragi despre Tărâmul minunat pe care l-ai descoperit, îți venim în ajutor cu idei de cadouri potrivite pentru orice ocazie.

Acum că ne-ai citit povestea, poftește și te desfată cu roadele noastre, în care am așezat înțelepciunea naturii.

produse savonia
sapunuri naturale savonia

Responsabilitate Sociala

Am gândit Savonia ca un loc care să se integreze în natură și să participe activ la viața din jurul Tărâmului pe care l-am creat. De aceea suntem preocupați permanent de reciclare, de efectele pe care le are munca noastră pentru mediul înconjurător, de îndatoririle noastre asupra societății, dar și de felul cum putem să-i ajutăm pe cei din jurul nostru. Iată ce facem concret în aceste importante misiuni pe care ni le-am asumat:

  1. Susținem afacerile românești cumpărând de la comercianți autohtoni materia primă pentru fabricarea săpunurilor noastre naturale. Astfel, îi ajutăm să crească împreună cu noi! Florile de lavandă, gălbenelele, uleiul de floarea soarelui etc, pe toate le-am ales din România, pentru că avem încredere în calitatea produselor crescute în pământul nostru.
  2. Economisim energia, încercând să lucrăm cât mai mult manual. Procedeele mecanizate au nevoie de foarte mult curent electric, care poluează enorm natura.
  3. Săpunierele noastre din lemn sunt cioplite din resturi de la fabricarea saunelor. În mod normal bucățile care se taie în procesul fabricării sunt aruncate, însă noi le-am găsit o nouă poveste, iar mâinile dibace ale meșterului le șlefuiește, le tratează cu ulei de măsline și le oferă o nouă întrebuințare.
  4. Folosim carton biodegradabil pentru ambalarea săpunurilor. Tot din drag pentru natură, am ales să împachetăm cât mai puțin produsele noastre. Am ales să folosim cât mai puțin plastic, doar acolo unde a fost neaparată nevoie. De asemenea, cutiile in care livram produsele sunt cutii refolosite/reciclate.
  5. Lucrăm doar cu ingrediente 100% naturale, care vin de la natură și care nu fac rău naturii.
  6. Nu facem teste pe animale. Și nu vom face niciodată.
  7. Muncim cot la cot cu natura. Suntem înconjurați de munți, de brazi, de iarbă verde și râuri. Petrecem cât mai mult timp în natură, pentru a nu uita cât de frumoasă și prețioasă este.
  8. Promovăm valorile românești și peste hotare. Folosim elemente tradiționale în ambalajul săpunurilor noastre și astfel, povestea noastră românească se duce cât mai departe. Căci avem o țară ca nicăieri!

Suntem deschiși oricând la colaborări frumoase cu toți care împărtășesc aceleași valori ca și noi. Iar dacă aveți și alte idei prin care ne putem implica mai mult în peisajul natural și cel românesc, nu ezitați să ne scrieți.


Ți-ai ales săpunul cel mai dichisit din oferta noastră? Perfect, dară! Să te dăscălim atunci și cum să-l folosești, pentru că oricât de frumos ar fi, el nu-i de decor, ci-i de ajutor. Așadar, îți spunem tainele așa cum ni le-au încredințat mai marii din Tărâmul Savonia, fără să-ndrugăm nicio născocire. Făgăduim!

Mai întâi și mai întâi, fiți cu băgare de seamă, că săpunurile naturale nu se țin în șifonier printre rufe ori în sertarele cu lenjerie. Ele se țin regește, la aer, într-un loc uscat, unde ingredientele pot respira nestânjenite. Nici săpunurile pe care le folosiți, cele din baie, nu le acoperiți, și mai ales, stăruim să nu le lăsați să băltească, deoarece glicerina din compoziție va atrage umezeala și săpunul se va muia, fiind mai anevoios de folosit.

Acestea fiind amintite, să purcedem la folosirea micilor giuvaere din miezul naturii.

Savonia-Pentru-MainiPentru mâini

Limpezește-ți mâinile în apă călduță, apoi înmoaie și săpunul. Cu ajutorul apei calde vei activa ingredientele care îți vor hrăni pielea și unghiile. Poartă săpunul în podul palmei până când o spumă călduță și hrănitoare îți învelește pielea. Apoi lasă deoparte săpunul și continuă să-ți masezi domol palmele una de alta, schimbând mișcările molcom. Spălatul mâinilor este și prilej de relaxare, nu doar de curățire, așa să știi! Fă-o ori de câte ori simți nevoia, chiar și de 20 de ori pe zi. La cât de multe întocmim peste zi și la cât de multe lucruri atingem, e firesc ca mâinile noastre să aibă nevoie adesea de atenția unui săpun natural.

woman washing her facePentru față

Ca să-ți tihnească îngrijirea, alege cu atenție săpunul natural care îți priește. Fiecare ten are trebuințele lui, dar fie că e gras, uscat sau ridat, noi am urzit câte un săpun pentru fiecare fel, așadar caută pe site-ul nostru pe cel mai nimerit pentru tine. Când v-ați găsit, pornește să-l folosești în fiecare zi, dimineața și seara cu prisosință. Începe ritualul cu spălatul mâinilor, așa cum ne-am învoit că se face un pic mai sus. Apoi limpezește-ți fața cu apă ușor rece, ca să te înviorezi și ca să-ți pregătești tenul pentru tratamentul ce urmează. Trezește ingredientele din săpunul din Tărâmul Savonia cu ajutorul apei călduțe, învârte-l în mâini până face clăbuci și apoi masează-ți pielea feței cu mișcări line și circulare, numai bine cât sângele tău să se pună în mișcare și să te îmbujoreze. Limpezește-ți apoi din nou fața cu apă călduță din plin, până tot-tot săpunul se duce și tenul rămâne curat-curat.

Savonia-Pentru-CorpPentru corp

Vrei o piele mătăsoasă și hrănită de-a binelea? Atunci folosește săpunurile din Tărâmul nostru mai ales la duș. Poate pielea mâinilor mai suportă și alte săpunuri deorece e mai rezistentă și mai tăbăcită, însă mai cu seamă pielea corpului are nevoie de tot ce-i mai bun de la un săpun. Se pornește tot de la activarea ingredientelor din săpunul natural cu ajutorul apei cade. Apoi, săpunul se netezește direct pe piele, cu mișcări circulare, de masaj, până când face îndeajuns spumă cât să continui masajul cu mâinile. Dacă simți că ai nevoie de exfoliere, atunci alege săpunul nostru de cafea si eucalipt, sau de cuisoare si ceai negru, în funcție de cât de dur vrei să fie tratamentul. După vreo cinci minute poți să-ți clătești corpul. Începe mai întâi cu apă călduță și răcește-o treptat până când e un pic chinuitor de răcoroasă. Astfel, porii tăi se vor închide, blocând ingredientele hrănitoare să dispară odată cu apa. Și-atât! Bucură-te de moliciunea prosopului și alintă-ți pielea cu o cremă hidratantă.