Uleiul de cocos ne-a sedus prin multitudinea de beneficii si virtuti aduse pielii. Este hranitor, hidratant, antirid, pur si delicat.
Efecte :
- Impotriva pielii impure
Dupa cum stim cu totii, pielea nu este tot timpul curata, poate nici dupa un dus excellent. In fiecare zi, corpul nostru elimina toxine, pentru a se curata. Astfel, sudoarea si sebumul sunt eliminate prin porii pielii. In plus, in timpul noptii, celulele moarte se acumuleaza pe suprafata pielii. Impuritatile sunt astfel depozitate pe pielea noastra. Cu toate acestea, trebuie sa recunoasteti ca pielea este cel mai mare si cel mai important organ al corpului nostru, deoarece il acopera in intregime. Uleiul de cocos este ingredientul ideal pentru ingrijirea naturala a pielii tale. Are puternice proprietati antibacteriene, ajuta la regenerarea si tratarea imperfectiunilor pielii.
- Impotriva ridurilor
Uleiul de nuca de cocos este foarte efficient in combaterea ridurilor de pe tenul nostru. Se infiltreaza usor in piele, este bogat in antioxidanti, lupta impotriva radicalilor liberi. Acestea din urma sunt cauzele aparitiei petelor de imbatranire si a ridurilor. Mai mult decat atat, o data ce celulele moarte sunt eliminate, pielea va avea un aspect mai fin, mai tanar.
- Impotriva celulitei
Celulita subcutanata se prezinta sub forma de reserve de grasime care confera pielii un aspect de coaja de portocala. Exista mai multe cauze care pot provoca aparitia celulitei si anume genetice, malnutritie, probleme hormonale, etc. Uleiul de cocos este o solutie eficienta in tratarea celulitei. Aplicat direct pe piele, stimuleaza circulatia sangelui si ajuta la eliminarea grasimii.
- Impotriva neurodermatitei
Conform studiilor, neurodermatita sau eczema, afecteaza in prezent 10% din populatia adulta. Aceasta boala de piele poate avea cause ereditare, de alimentatie sau sistem imunitar slabit. In general, neurodermatita se manifesta prin piele extrem de uscata. Uleiul de cocos se prezinta ca o solutie ideala pentru a contracara aceasta boala. Fiind un puternic hidratant, acesta trebuie aplicat direct pe zonele afectate ale pielii, dupa baie, dar mai ales seara, inainte de culcare, cand pielea nu mai intra in contact cu praf, impuritati, poluare.
- In perioada sarcinii
Uleiul de nuca de cocos este unul dintre uleiurile esentiale, cele mai recomandate femeilor insarcinate. Tot ce aplicam pe piele, ajunge in corpul nostru, asadar uleiul de cocos este natural si bun atat pentru mama, cat si pentru copil. Este foarte bun hidratant, reduce umflarea gleznelor, ajuta la prevenirea formarii vergeturilor si lupta impotriva lor. Iar asta datorita compozitiei sale, bogate in acizi grasi esentiali, acid lauric si acid miristic. Fiind si foarte hranitor, uleiul de cocos ajuta pielea sa fie rezistenta si ii mentine supletea, elasticitatea.
- Impotriva semnelor de batranete
Pe masura ce trece timpul si avansam in varsta, pe piele incep sa ne apara diferite semne, pete, mai inchise la culoare. Acestea confera tenului un aspect incarcat, neclar, si nu trebuie ignorate. Uleiul de cocos este un remediu natural eficient impotriva acestor pete. Aplicat pe acestea, masat si lasat sa actioneze, pielea va deveni mai luminata, mai clara, mai tanara.
- Impotriva arsurilor provocate de soare
Sa te relaxezi sub razele soarelui este chiar recomandat. Cu toate acestea, trebuiesa evitam expunerea prelungita la soare, pentru a evita arsurile si alte efecte adverse pe care acesta le poate avea asupra pielii noastre. Chiar daca vedem ochelarii de soare ca o modalitate de a ne proteja de soare, acestia nu fac decat sa blocheze producerea de melamina, deoarece glanda pituitara considera ca luminozitatea este extrem de mica. Uleiul de cocos protejeaza in mod natural pielea impotriva arsurilor solare, blocheaza aproximativ 20% din razele UV si reduce riscul de cancer.
- Pentru un ten mai frumos
Nu este o noutate faptul ca uleiul de cocos are un mare succes si printre marile vedete. Compus din acizi grasi saturati, care fac pielea mai moale, aplicarea regulata a acestui ulei confera pielii un aspect uniform si frumos.
- Impotriva pielii uscate
Asa cum am mentionat mai devreme, uleiul de cocos este bogat in grasimi, trigliceride si acizi grasi, elemente cheie impotriva pielii uscate. Datorita acestor grasimi, uleiul de cocos retine umiditatea pielii si reduce pierderea de umiditate prin pori.
- Impotriva tenului acneic
Uleiul de cocos are in compozitia sa acid salicilic, care ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzeaza aparitia acneei. Combinat cu miere, ulei esential de arbore de ceai sau ulei esential de lavanda, formeaza o masca naturala extrem de eficienta impotriva acneei. Aceasta va curata tenul, va regla sebumul si va hidrata pielea in profunzime.
- Demachiant
Utilizarea unui ulei vegetal in procesul de demachiere este cea mai eficace si mai naturala metoda. Uleiul de cocos este ideal, deoarece este fluid si nu foarte gras. Este suficient sa aplicati pe degete, apoi sa masati cu miscari circulare zona cu machiaj. Acesta se va dizolva instant. Apoi, cu ajutorul unor dischete de bumbac, indepartati usor uleiul si machiajul. Va spalati pe fata, dupa care puteti sa mai aplicati o data ulei de cocos pentru a hidrata si hrani tenul.
- Balsam de buze
Uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru ingrijirea buzelor. Aplicat seara, inainte de culcare, inmoaie buzele peste noapte. Stim cu totii ca orice aplicam pe buze ajunge sa fie ingerat, iar produsele din comert sunt de cele mai multe ori toxice. Cu uleiul de cocos nu avem aceasta grija, deoarece este un produs 100% natural.
- Hranitor pentru par
Folositi uleiul de cocos pentru a va domoli parul rebel. Topiti in palme aproximativ o lingurita de ulei de cocos, apoi aplicati-l de-a lungul parului, pentru a-l netezi.
Folositi uleiul de cocos ca masca pentru par. Masati tot parul cu ulei de cocos, inveliti-l intr-o boneta de unica folosinta si lasati uleiul sa actioneze peste noapte, iar a doua zi il spalati. Aplicat regulat, uleiul de cocos va face parul sa devina matasos si puternic.
- Inmoaie cuticulele
Taierea cuticulelor este un obicei foarte daunator atat pentru unghii, cat si pentru pielea din jurul lor, deoarece ele ne protejeaza de infectii si bacterii. Aspectul inestetic al cuticulelor este dat de uscarea, craparea si exfolierea lor. Astfel, puteti folosi uleiul de nuca de cocos pentru a le inmuia. Puteti masa cuticulele de doua ori pe zi, pana cand uleiul de cocos este absorbit complet.
- Concluzii
Uleiul de cocos este extrem de benefic pentru fiecare particica a corpului, pentru fiecare membru al familiei.